Sommerskriveferien 2019 er planlagt!

HUFSF 17 4.JPG

Så er det snart tid til sommer og skrivning!

For syvende år i træk inviterer HUF dig på sommerskriveferie! I år vender vi tilbage til Egebjerg forsamlingshus på Nordvestsjælland hvor både indkøb, skov og vand er inden for gåafstand.

Skriveferien er en mulighed for at tilbringe en uge sammen med nitten andre skriveglade huffere hvor du selv bestemmer hvad tiden skal gå med. Der er både stillerum med plads til skrivefordybelse og hyggerum til spil, sang og snak.

HUF’s egen madmor Regina står for maden som er vegetarisk, og alle deltagerne kommer til på skift at hjælpe til i køkkenet. I år kan alle der ønsker det tilkøbe indeplads og ellers er der mulighed for at sove i telt udenfor (medbring selv telt!). Ankomst lørdag den 20. juli fra kl. 13. Afgang lørdag den 27. omkring kl. 13.

Billetterne sættes til salg 1. maj og priserne offentliggøres på hjemmesiden og Facebook-gruppen inden da. Hvis du har spørgsmål, kan du skrive til huf.forfatter@gmail.com 

Go HUF!

Ektraordinær Generalforsamling

HUF Julecafé.jpg

HUF Skal lave en ny novellesamling!

HUF har endelig fundet kræfter til at stå for en ny samling! det skal nok blive godt og derfor afholdes der ekstraordinær generalforsamling for at fastlægge budget, temaet og længdekrav til novellesamling

Der indkaldes til ekstraordinær generalforsamling fredag den 24. maj 2019 klokken 19:00.

Generalforsamlingen afholdes i Brolæggerstræde 6, 1211 København K, og drejer sig om novellesamlingen ”TABU”.

Der vil blive serveret kage, te og kaffe.

Dagsorden.

1. Valg af dirigent
2. Godkendelse af tema for samling 
3. Længdekrav
4. Budget
5. Eventuelt

Mere info følger.

HUF's nye bestyrelse tager fat

Bestyrelse 2019.jpg

Den nye bestyrelse er på plads og året er planlagt

Sig pænt goddag til jeres nye bestyrelse.

Den består af:

Formand Sofie Slott,
Næstformand Katja Berger,
Kasserer Trine Ipsen,
Bestyrelsesmedlem Maria Østengaard,
Bestyrelsesmedlem Julie Gram,
og
Bestyrelsesmedlem Bjarke Sølverbæk.

Bestyrelsen har brugt påsken i Gilleje på at planlægge, konspirere og smede rænker for HUF-året 2019.

Se de kommende begivenheder i kalenderen her på siden eller på facebooksiden for medlemmer og følg med når der kommer nyheder om de kommende tiltag.

Go HUF!

HUF Skrivekursus 2018

Aflyst

HUF byder endnu engang velkommen til skrivekursus i forfatteforeningens skønne lokaler på Christianshavn.

HUF har endnu engnag fornøjelsen af at kunne tilbyde de håbefulde unge forfattere et skrivekursus med dygtige undervisere, til gode priser for aspirerende forfattere.

Kurset foregår over 2 dage og består af henholdvis undervisning af vores to dygtige gæsteundervisere Charlotte Lerche  og Peter Dyreborg, skrivesessioner og indlæg fra Bodil Helbo og Line Lybecker.

Undervisning vil i år fokusere på selve skriveprocessen og det at udvikle sine tanker og ideer til tekster, noveller, digte eller romaner, og indlæggene vil fokusere på forelagene; Hvordan er det at starte et forlag op? og hvad kan forfattere lære af det? Hvad  bør en forfatter vide om forlagene før man sender sine tekster til dem? Hvad sælger?

Charlotte L.jpg

Charlotte Lerche - Charlotte underviser på skrive- og forfatterkurser og har stor erfaring i at vurdere manuskripter. Hendes speciale er børne- og ungdomsbøger, historiske fortællinger og fagbøger. Hun har en baggrund som skolelærer med over 20 års undervisningserfaring. Siden hun sprang ud som forfatter, har hun udgivet ni bøger, hvoraf flere af dem er udkommet på Gyldendal. Hendes bog ”Sådan skriver du gode bøger til børn og unge” er udgivet i adskillige oplag

Charlotte vil undervise i hvordan du får tid til at skrive i en travl hverdag. Hun vil præsentere deltagerne for tips og tricks til hvordan du finder og retter fejl i dine egne tekster, foruden at komme ind på power writing og tilbyde deltagerne en række skriveøvelser.

Læs mere om Charlotte og skriveværkstedet her

Peter D.jpg

Peter Dyreborg - Peter Dyreborg, født 1976 i Frederikshavn, i dag bosat i Valby. Digter og spoken word performer, tidligere dansk mester i poetry slam. Har udgivet syv bøger, og har foruden i Danmark optrådt i Sverige, Norge, Tyskland, England, Frankrig m.fl. Er desuden underviser i og arrangør af poetry slam og spoken word.

Peter vil undervise i processen at udvikle sine tekster, digte og spoken word. Hvordan får man sine ideer ned på papiret og fra papiret  og ud. Som spoken word performer var Peter med til de allerførste poetry slams i Danmark i 1999, og siden har han optrådt over hele landet, lige fra gågaden i Frederikshavn til Gamle Scene på Det Kongelige Teater. med den viden vil Peter introducere deltagerne til spoken word-disciplinen

Læs mere om Peter her

Line L.jpg

Line Lybecker - Line er udgivet forfatter, foredragsholder, korrekturlæser og så har hun sammen med Peter Buch Mortensen startet forlaget Ulven og Uglen der specialiserer sig i fantasy for voksne læsere. Aller vigtigst af alt, så er Line medstifter af HUF.

Line vil holde et indlæg om det at starte sit eget forlag, hvad lærte hun af processen og om det at drive forlag, og hvad skal deltagerene som forfattere vide før de sender deres tekster til forlagene.

Læs mere om Line her 

 
Bodil H.jpg

Bodil Helbo - Bodil er en legende inde for bogbranchen. Bodil køre som repræsentant for en lang række forlag og har en meget detaljeret viden om hvad der rør sig i branchen. 

Bodil vil give deltagerne nogle af sine fif til forståelse af branchen f.eks. hvad der får en bog til at sælge sig selv på hylderne og de sociale medier.

Programmet:

Lørdag d. 10 november:

09:30-10:00 Velkomst og praktisk information.

10:00-13:00 Undervisning i hold A og B

Hold A undervises af Peter Dyreborg
Hold B undervises af Charlotte Lerche

13:00-14:00 Spise Pause

14:00-17:00 Undervisning i hold A og B

Hold B undervises af Peter Dyreborg
Hold A undervises af Charlotte Lerche

17:00 Undervisningen slutter. Deltagerne er velkomne til at blive og skrive eller hygge. Eventuelt hente aftensmad udefra eller tage hjem så de er klar til søndagens program.

Søndag d. 11 november:

09:00-09:30 Velkomst og praktisk info

09:30-10:45 Skrivesession - mulighed for at arbejde med egne tekster eller lave skriveøvelser med de andre deltagere.

10:45-11:00 Pause

11:00-11:45 Oplæg af Line Lybecker

11:45-12:45 Spise Pause

12:45- 14:15 Skrivesession - mulighed for at arbejde med egne tekster eller lave skriveøvelser med de andre deltagere.

14:15-14:30 Pause

14:30 -15:15 Oplæg af Bodil Helbo

15:30-17:00 Skrivesession - mulighed for at arbejde med egne tekster eller lave skriveøvelser med de andre deltagere.

17:00 kurset er slut.PRIS:

Kurset koster 350 kr. for medlemmer af Håbefulde Unge Forfattere

Kurset koster 450 kr. for deltagere som ikke er medlem af Håbefulde Unge Forfattere

I prisen medfølger frokost begge dage, varme og kolde drikkevare i løbet af dagene samt kage, frugt og andre snacks.

Adresse:

Strandgade 6, 1401 København

Vi Glæder os meget til at se jer!


Sommerskriveferie 2018!

Sommerskriveferien blev holdt i det jyske!

Forside.jpg

Sommeren kom og gik og det gjorde sommerskriveferien også.

Årets sommerskriveferie fandt i år sted blandt jyske marker og savlende kæmpe hunde. Vi havde fået lov til at låne en hyggelig gård i Karup. Det var som altid en hyggelig og produktiv uge med masser af skrivning, badeture, spilaftener og masser af harmløse, men sjove pranks.


Regina stod som altid for en lækker menu, bestående af vegetarisk mad. Gik man sulten fra bordet, var det ens egen skyld.


Der er mange, der allerede glæder sig til næste års sommerskriveferie!

Go HUF!Tag med på sommerskriveferie med HUF

Der har været god opbakning til HUF's første jyske skriveferie og vi har nu kun en håndfuld billetter tilbage og glæder os meget!

Vi vil dog gerne have så mange med som muligt. Så hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, så følg linket nedenfor og sikrer dig en billet.

Det er den perfekte mulighed for at få skrevet en masse på dit nyeste projekt, imens du hygger med de andre håbefulde unge forfattere.

Køb din billet her

Det koster kun 670 kr. for en indeplads og 570 kr. for en teltplads.

Vi glæder os til at se dig!

Og tjek lige de flotte billeder fra vores dejlige feriedestination i det jyske:

HUF udklædningsfest 2018!

HUF's udklædningsfest 2018 løb af stablen med højt humør og veludførte detaljerede udklædninger.

Blandt de Håbefulde Unge Forfattere var der labre/vilde mennesker, dyr, planter samt velklædte Herrer, helte, pirater, ninjaer og levende begreber. 

Der blev snakket bøger, forlag, en masse sludder, vendt Mariekiks, spist dejlig mad og "King" fik en behørig gang tæsk.

Tak for en super hyggelig aften!

Go HUF!

 

Så er tilmeldingen til Sommerskriveferien åben

HUFsommer17.JPG

Kære Huffere

Så er tilmeldingen til sommerskriveferien 2018 åben!

Reserver din billet her

Vi skal være på en gård med masser af plads. Der vil være et stillerum til at skrive i, et hyggerum til spil, sang, m.m., samt en spisesal. Stranden ligger ikke lige om hjørnet, men der er skøn natur og en å i nærheden, som man kan bade i. Derudover har vi flere biler til rådighed, så en udflugt til en badesø eller til stranden kan også arrangeres.

Hvis du vil sove indendørs (der er 11 pladser plus 2 pladser i campingvogn), kan du låne dyne og pude, men du skal selv medbringe sengelinned. Håndklæder skal også medbringes hjemmefra. For de seje huffere, er der også masser af plads til at slå telte op. Der er lige nu sat 11 indepladser, 2 pladser i campingvogn samt 6 udepladser til salg - hvis interessen er der, kan flere end 6 sove ude. Teltet skal du selv medbringe!

Vores søde madmor, Regina, står for menuen, som er vegetarisk og lækker. Alle har dog en husalfedag, hvor de hjælper til i køkkenet. Indkøb af personlige snacks og drikkevarer kan også ordnes med en lille køretur.

Ankomst lørdag den 21. juli fra kl. 13. Afgang lørdag den 28. juli omkring kl. 13.

Vi glæder os til at se jer!

 

Glimt fra tiden der var os, har fået lektørudtalelse!

Glimt fra.jpg

Så fik HUF's nyeste novellesamling også en lektørudtalelse. 

Vurderingen lyder: "alt andet lige sætter HUF en rimelig litterær barre med denne udgivelse. God variation og fremdrift i teksterne.”

Som det også kan læses ved tidligere opslag her på siden, afholdte HUF en intern novellekonkurrence og fik via ekstern redaktørhjælp af Merlin Mann  og et dygtigt redaktørhold, endnu engang samlet en god antologi. 

Lektørudtalelsen glippede i færste omgang, men blandt andet skal der lyde en stor TAK til bogbloggerne, Bibliotekatten, Wondrous Bibliophile, Forestilling om paradis og Bogandmelderen (se links til deres anmeldelser herunder), som var grunden til, at vi blev genovervejet til en lektørudtalelse.

Wondrous Bibliophile anmeldelse

Forestilling om paradis og bogandmelderen anmeldelse

Bibliotekatten anmeldelse

Bogandmelderen  anmeldelse

Antologierne er dejlig måde hvorpå HUF kan promovere de mange talenter vi har, og vi er glade for at have fået lektørudtalelsen på plads.

Køb Glimt fra tiden der var os her

 

 

 

Generalforsamling i HUF 2018

banner.jpg

Lørdag d. 20 januar 2018 blev den årlige HUF generalforsamling afholdt i Herlev.

Det var et lille fremmøde, men der blev taget nogle vigtige beslutninger, og ryddet op i vedtægterne, ligesom, der blev meldt ud i slut 2017.

Der blev valgt en bestyrelse for 2018 samt drøftet en række emner for HUF-året 2018 og hygget blandt huffere.

hygge GF.jpg

I finder referatet for generalforsamlingen 2018 her, hvor I kan læse formandens beretning for 2017 og se regnskabet for 2017 som gik fint op med det budtegerede.

Budgettet for 2018 blev lagt og der blev blandt andet sat ekstra penge af til nyt HUF PR-materiale og ellers kommer det nye budget til at ligne 2017-budgettet.

Det blev vedtaget at sænke kontingentet fra 165 kr. til 149 kr. 

På generalforsamlingen 2017 blev det besluttet at ændre i antallet af bestyrelsesposter. Bestyrelsen har derfor tilpasset vedtægterne, så de passer til antal af poster. Det drejer sig om § 4.1 stk. 4, 5, 7 og 8
§ 4.3 + stk. 1, § 5.2 og § 5.3.
Alle ændringer blev enstemmigt godkendt. Vedtægterne lægges på hjemmesiden.

Herudover kommer bestyrelsen 2018 til at se ud som følger:

Kassererposten: Trine Vivianne Ipsen 

Formandsposten: Anna Vejlgaard 

Menige medlemmer: Bjarke Sølverbæk, Malene Brion Lund, Sofie Slott og Nanna Schack Telling. 

Revisor: Michella Rasmussen 

Bestyrelsen samles til en bestyrelsestur, hvorefter der vil komme flere nyheder ud om HUF året 2018. Se dog allerede i kalenderen efter årets første fest og årets inspirationstur.

I finder som sagt referatet for generalforsamlingen 2018 her,

2018 blev skudt igang med vinterskriveferie!

29.jpg

HUF Vinterskriveferie 2018

2018 blev skudt igang med HUF's vinterskriveferie, hvor seks vinterglade huffere var samlet i et hyggeligt sommerhus til skrivning, spil, gåture og generel vinterhygge.

47.jpg

Foruden at skriveåret 2018 blev indledt, blev der også god tid til at hygge over aftensmaden og spille Dixit, Hint og Once upon a time (en skriveferieklassiker), samt bagt kage og drukket kakao i brændeovnens skær.

65.jpg

Turen bød også på på gyservandringer i mørket, strandvandringer i dagslyset, at se film sammen i vintermørket og at få tegnet en korsetkentaur. Der blev som altid snakket om stort og småt, så vel om forfatterlivet  og privatlivet.  der blev grinet meget som altid, og en skattejagt blev der også plads til – og adskillige pranks.

Dette er et galleri, tryk på billedet for at se næste billede i rækken :)

Kort sagt var vinterskriveferien igen i år en stor succes. Vi håber meget at det kan gentage sig til næste år. forsat rigtig god vinter og...

Go HUF!

31.jpg