Velkommen til HUF.dk

Håbefulde Unge Forfattere er en forening, der danner ramme for et kreativt forfatterfællesskab. Gennem hjemmesiden, arrangementer, kurser, udgivelser og meget andet er foreningen et netværk, hvor vi deler erfaringer og hjælper hinanden til at blive bedre forfattere og navigere på vejen mod udgivelse.

Hvis du har spørgsmål, kan du se, hvordan du kontakter os her

Hvis HUF kunne være noget for dig, synes vi, du skulle overveje at melde dig ind.

 

HUFs historie

HUFs stiftelse:

Grundstenen til HUF blev lagt i efteråret 2002, da Nicole Rødtnes og Line Lybecker begyndte at udveksle romaner. Den følgende sommer fik foreningen sit navn, og som de første medlemmer sluttede Rasmus Ø. Pedersen og Bjarke Schjødt-Larsen op om projektet, og en bestyrelse blev dannet.

HUF gik første gang online på igroups.dk samme efterår, og snart fulgte den første rigtige hjemmeside. Det var en gratis side uden de store muligheder, og den blev snart lukket ned for at kunne starte på en frisk den følgende februar. Dén plan viste sig dog at være for ambitiøs, og HUF lå stille et helt år, før siden begyndte at tage form. Først i februar 2005 blev HUF-online åben for medlemmer.

Det betød nu ikke, at selve foreningen lå stille; i foråret samme år blev den første generalforsamling afholdt, og i efteråret arrangerede HUF et mini-foredrag med Julia Butschkow på Ballerup bibliotek.

 

De første udgivelser:

Allerede inden siden kom op at køre, lykkedes det HUF at samle noveller og digte fra ni af de daværende medlemmer. I efteråret 2004 blev disse tekster trykt under titlen Stjerneskud. Bogen blev solgt for 20,- på loppemarkeder og til hvem end, der måtte være interesseret. HUF har siden tjent en del på denne tekstsamling.

I 2005 blev der trykt tolv børnebøger, alle skrevet af foreningens medlemmer. Disse blev solgt på loppemarkeder sammen med Stjerneskud. Bøgerne koster 5,- pr. styk og 10,- for tre, og mange af dem kan stadig købes.

Du kan læse mere om disse udgivelser under "HUF's udgivelser".

 

"Et år senere..."

Første februar 2006 fejrede HUF sin officielle etårsdag med den første udgivelse af medlemsbladet Skrivelyst og åbningen af foreningens online forum. Allerede på denne første fødselsdag havde foreningen rundet halvtreds medlemmer.

På generalforsamlingen senere samme år blev HUF's arrangementsudvalg dannet. Foreningen nærmede sig dermed sin nuværende form med både et blomstrende medlemsblad, online tekstlæsning og diskussioner samt masser af spændende arrangementer.

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stf04